среда, 30. март 2016.

значи, тољага братеее....Када је почео грађански рат у Хрватској, неко ко се родио у време НДХ, Јасеновца, геноцида над Србима, логорима за децу, јамама и осталим губилиштима, могао је имати 48 година, колико ја имам данас. И, ми сада слушамо о Хагу који суди о том грађанском рату, пре свега Србима, а да нико не сматра важним да све то повеже са тим страшним догађањима који су се догодили пре неколкико деценија, не пре неколико векова. Схватате ли превару? Претрчали смо преко најкрвавијег геноцида у Европи у време док још има живих сведока тог геноцида, да би расправљали о неким непостојећим геноцидима и ратним злочинима који су само одјек тих година и тих злочина.
А знате ли матрицу која је довела до тога?
Седе Србин и Хрват у Загребу. Добри пријатељи. Србина нападну зато што је Србин. Хрват каже:
- Знате, то су појединачни случајеви изазвани траумама србо-ћетнићке агресије, јеби га стари, дешава се.
Седе Хрват и Србин у Београду. Хрвата нападну зато што је Хрват. Србин каже:
- Извињавам се што се српски народ још није ослободио национализма, великосрпске хегемоније и агресивности према суседима, и што се није суочио са ратним злочинима које је починио.
*
Хтео сам писањем да променим политичку свест просечног српског гласача а онда сам схватио да је мој проблем нису они писмени, они који читају, већ они неписмени или полуписмени, до којих не могу допрети писаном речју. Другим речима, до оних које треба променити не треба допирати пером него тољагом.
*
Приштински универзитет у Косовској Митровици, о чијем се квалитету свакако да дискутовати и по том питању озбиљно порадити, и као такав последњи је ров српске државе у нашој покрајини. Он је важан јер везује младост и образовање за тај предео и уједно је ров одакле се креће у ослобођење. Ко год крене на Приштински универзитет, а кренули су, пошао је у одлучујућу битку која има за циљ да очисти државу Србију са Космета.
Није свеједно и није исто, има ли Србије поред Срба на Косову. Замена теза и превара власти лежи у томе што стално говоре да се боре за Србе на Косову а они треба да се боре за Србију на Косову. Када се изборе за Србију онда су се изборили и за Србе. Јер, за Србе се можете борити и у тзв. независном Косову.
*
„Док сам размишљала о инвазији, или кад би бомба пала у близини, често сам се молила: ''Господе, допусти ми да се држим српски''“.
Ребека Ветс, Лондон 1941
*
Упозоравам све оне који ће на овим изборима свој глас дати за литар уља, џакче детерџента, кило шећера и ориза, те две паштете, да ће због тога на следећим изборима њихов глас коштати четврт хлеба – у то у најбољем случају.

понедељак, 28. март 2016.

ОНИ НИШТА НЕ ОБЕЋАВАЈУ И СВЕ ТО ИСПУНЕ!!!Детонације у Бриселу 2016-те године су експлодирале од заосталих бомби из 1999-те.
Шта су те бомбе из 1999-те ''решавале? Лажну избегличку кризу. 2016. године Европа је преплављена милионима правих избеглица.
*
Када чујете неког ''уметника'' да говорећи о свом ''делу'' каже ''ту сам се мало играо јер сам желео да искажем неке ствари на посебан начин'' – ту нема ни ''у'' од уметника, ни ''д'' од дела. Покажи ти нама какав си на ''прави'' начин и без играња, а после можеш да се зезаш. Јер, зајеби кубисту који пре тога није мајстор класичног цртања.
*
Не треба велика памет у рату са терористима. Против некога ко је спреман да умре за своју идеју треба супроставити људе који су спремни да умру за своју идеју. Сад их тражите по Европи?
*
Оно што ми није јасно јесте тренд да се при локалним изборима људи углавном одлучују на основу припадности партијској групацији, а не на основу моралних и људских квалитета кандидата. Док на републичком нивоу већина грађана због београдизације Србије и нема могућност да бира некога из своје средине, на локалу ми ипак бирамо своје комшије и људе које свакодневно срећемо. Па ни тада не одлучујемо на основу критеријума поштења и знања, већ искључиво по критеријумима партијске припадности.
*
Они су за све четири стране света. Они су за све димензије и и све елементе периодног система. И за НАТО, и за Русију, и за мир, и за ракете. И за материјализам и за идеализам. Они су поборници неолибералне економије а дају државне и народне паре у инвестиције капиталиста. Они су да се укине друштвена и државна имовина али не желе да се одрекну прихода од јавних предузећа. Они су да се неки радници отпусте и фабрике затворе а да се други радници и друге фабрике одржавају на силу из буџета. Они су и за природну и за вештачку оплодњу.
Они су и за Републику Српску и за геноцид у Сребреници. Они су за Бриселски споразум и да држава Србија има канцеларију на Косову. Они су против независног Косова и за признавање институција тог тзв. Косова. Они су и европјеци и русофили, патриоте и помагачи анти-српских невладиних организација, они су и за ЕУ и за независну Србију. Они су за добросуседске односе исто онолико колико су и да се најебемо мајке суседима. Они су за мир и за рат, али нису читали Толстоја. Они су за крађу и за поштење. Они су и за лаж и за истину. Они су и за песму и за плач. ОНИ СУ ПРИСВОЈИЛИ СВАКУ ИДЕЈУ УЈЕДНО ПРИСВАЈАЈУЋИ КОНТРАДИКТОРНОСТ ТЕ ИСТЕ ИДЕЈЕ!!!
Они су за стручност али да о томе одлучују нестручни. Они су против задуживања али се задужују до гуше. Они су за запошљавање али прво да отпусте све које могу. Они су за штедњу али само грађана. Они су за деполитизацију јавних предузећа али само за чланове других партија. Они су за укидање телевизијске претплате али су за увођење таксе. Они су за борбу против криминала али само против криминалаца који нису са њима. Они су против тајкуна али само против оних непослушних. Они су за појефтињење струје кроз поскупљење исте. Они су за повећавање пореза да би могли да дају странцима паре.
Они су за културу али су некултурни. Они су за образовање али само на приватним факултетима. Они су за младе али само за младе ботове. Они су за старе али само за оне којима је пензија нижа од 24.000 динара. Они су за народ али прво да намире ММФ и Светску банку.
Шта су и ко су они? Они су ''они'' који су присвојили све идеологије, идеје и програме, удробили су то у своју реторику, сакупили су људе са свих страна, сваког незадовољника из других партија, и онда користе, и људе, и идеје, онако како им затребају, тако да је скоро немогуће истаћи политичке против-аргументе против њих, јер они одмах кажу да се и они управо боре за то што им политички противници изнесу као своје програме.
Јер, њима је лако: ОНИ МНОГО ОБЕЋАВАЈУ И НИШТА НЕ ИСПУЊАВАЈУ, то јест, ОНИ НИШТА НЕ ОБЕЋАВАЈУ И СВЕ ТО ИСПУНЕ!!!

петак, 18. март 2016.

ЈУ МЕЏЕСТИ Charles, Prince of Wales, ДУЈУ МЕЈБИ СПИК ИНГЛИШ?

                     Prince Charles, General Wesley Clark And General Mike Jackson - KOSOVOЈУ МЕЏЕСТИ Charles, Prince of Wales, ДУЈУ МЕЈБИ СПИК ИНГЛИШ?

Дошао у Србију човек који је био муж принцезе Дајане. После она нашла коњовоца а овај Камилу.
Најзад је и наш принц дочекао својих пет минута: могао је у Београду да се са неким слатко исприча а да то није његова жена. Мученик, са Ивицом и Томом не може даље од ''дујуспикинглиш'', пошто је њихов енглески гори од његовог српског, а са ''ОНИМ'' који зна добро енглески (учио по Брајтону) нешто се споречкао око струје. Нема тај Карађорђеве крви иначе би искористио ''преку нарав'' па би онај што га кињи завршио као очух и брат му и чијој су сабљи једва утекли Стојковић и Добрњац. Овако се јебава, да проститите, са инкасантима и овима што секу струју. Обашка што су (томе) Вучићи (перишићи) вазда били задужени за Обреновиће.
Дакле, био Принц од Велса Чарлс. Дочекао га цар Вучић од СНС-а и кнез Тома од Бајчетине. Томи забранили да љуби принца, кад погледаш боље је прошао са Колиндом(илф). Да се уозбиљимо. Као по обичају, ми смо се мало више ''напалили'' и ''наложили'', па тој посети придали значај који у политичко-дипломатским мерилима она, у истину, нема. То је више естрадна и куртоазна посета, да принцу не буде досадно, те да сваке године обиђе неко егзотично подручје, да се упозна са домороцима и види који изворни плес против демона. Неко помену да принц познаје добро историју. Не би се рекло, или је намерно омануо. Наиме, рече, да су Хрвати и Срби стари савезници круне и Гордог Албиона. Очито при томе није мислио на два велика рата. Не, није омануо. Веле да је био добро припремљен. Јуче сам на профилу поставио реченице: ''Знате ли због чега ова држава, у сваком погледу иде у погрешном правцу, у правцу само-уништења? Због тога што принца Чарлса о српској историји подучава Дубравка Стојановић а не Милош Ковић!!!''. А, онда сам увече, од саме госпође Стојановић чуо да је амбасада Велике Британије тражила баш њу, да буде историјски водич принчевском пару. Они дакле знају ко шта говори и пише.
Ми стално нешто паламудимо о ''слању наше слике у свет'', потпуно неразумно, наравно, јер је свет глобално село и данас свако има ''слику о свакоме''. Обашка што су нас сликали сателитима док су бирали мете за бомбардовање. Али, на страну све, лепо је кад те неко посећује, макар и о твом трошку, кад те слике (опет слике) оду свет – али, никаква корист од тога. Већ за неколико месеци принц ће отићи у Буркина Фасо и сви ће заборавити Томино придржавање под мишку. У међувремену ће Енглези да опет покрену неки пријем Косова у УНЕСКО или ''декларацију о геноциду'', те ће на тај начин о нама послати слику у свет (опет слика?!).
Сад, наши медији су стидљиво, онако њима својствено, курвински подвлачили, да ће Чарлс (већ га интимно зовемо по имену после два дана и само једног придржавања без љубљења) после Србије посетити и Косово, наравно као независну државу (Војводину је посетио као ''српску провинцију''). Он, не буди лењ, па Косово као независну државу помену и у сред српске скупштине. Руку на срце, шта се све чуло у тој скупштини, то је једна од блажих варијанти. Наш Устав је изричит по том питању, само ко у Србији зарезива и јебава Устав – ич? Нама је важна ''слика'' коју пошаљемо у свет. Тако да је посета требала бити отказана због националног достојанства оног тренутка када је протокол објавио да Чарлс иде на Косово равно. Знате, нас су критиковали што је нека група грађана, случајно су неки били посланици, обишла Крим ономад.
Знате ли ви како би се наш принц провео у Британији да је тамо изјавио, на чистом енглеском кокни језику, да су Фокланди део Агрентине или да су независни? Као би се провео Вучић у Америци да је, на енглеском јенки језику, тражио да посети Гвантанамо као саставни део Кубе? Или да је Тома, узвраћајући посету Кини пре него се напије воде са Јангцекјанга изјавио, на инглиш тарзан ленгвиџ (ајм Тарзан, ју Џејн, дисис Чита), да ће после тога отићи у посету независном Тајвану?
Ја ипак волим што ће отићи на Косово. Они ће, ваљда морати, да га одведу и у неки манастир. Принц Чарлс ће у Дечанима осетити више српског и више српске државности него у Београду. О слици која се шаље да и не причам. Он није глуп, зна стање ствари, али када буде ушао у Царску лавру, тада ће осетити чије је (наше) Косово. Осетиће он, ја да вам кажем. Није он као ови наши празилуковићи. Дуга је то лоза. Само ако оде и као уђе. Ако га одведу.
Кад смо већ код одвођења, кад треба да се покаже нешто национално, културно и историјски вредно, а специфично за наш народ – јер су ови из протокола то и тако тражили, иначе се ови наши не би сами сетили – онда ајмо са принцом у Матицу српску. Дочим, кад треба да држава дадне пара за културу, па и за Матицу српску, онда Матица српска не добије колико треба, нема пара, кажу, јер оне оду онима са минђушом у носу што пропагирају гузичарење или оним ружним женема што пропагирају геноцидност српског народа и боре се да се то пошаље као слика у свет. А слика је једна, слика и прилика, можете је видети у буџету, ставке: култура и образовање.

четвртак, 17. март 2016.

Монику за председника САД!!!потеже се буздованом Марко
пустимице, добро, нештедице.
''Марко Краљевић и вила''
*
Реформе у Србији?!
Један део људи (добар део) у Србији живи веома лоше, чини се никад горе. Ајде, онда, да сјебемо и ове којима иде нешто боље! Да сви будемо ''једнаки''!
 *

Поводом ангажованости желео бих да скренем пажњу на један морални предуслов који не мора да буде значајан за повољне последице нечије ангажованости, али има такав значај за онога који се ангажује. Постоје људи... чије ангажовање, ма какво било, ништа не мења у њиховом животу, они својим ангажовањем ништа не жртвују, ништа не ризикују, не дају никаку залогу за своју искреност. Други, међутим, који су приморани да своје ангажовање остварују под неповољним спољњим условима, понекад су принуђени да жртвују знатно више од онога што тим жртвовањем постижу. Моје симпатије су упућене овим другима.
Борислав пекић, ''Време приче''
*
Суверена власт је убијала и пуштала људе да живе. Сада се појављује власт коју бих назвао власт регулације, која се насупрот томе, састоји у давању живота и пуштању људи да умру.
Мишел Фуко, ''Треба бранити друштво''
*
Шта је на политичкој равни данас потребно Србији?
Десничарска државна и левичарска економска и социјална политика!
*
Лазански више не помиње амфибије.
А, и, што би? Па ни његов нови шеф више не спомиње Велику Србију!
*
Немој више ништа да радиш за наше добро, ко Бога те молимо!!!
Грађани Србије.
*
Хилари Клинтон није успела да задовољи свога мужа а хоће целу америчку нацију.
Монику Левински за председника САД!!!
*
Неке од новоконпонованих фраза које сви погрешно схватају:
- Одлази образована младост!
Одлазе неки млади људи који су завршили или нису неке школе, од њих је образовано свега пар процената. Наиме, ако сви тврдимо да нам је школство дотакло само дно, онда такво школство не може ваљано да образује омладину. Обашка, што је образовање једно а школовање нешто сасвим друго. Наиме, мало је њих образовано у класичном смислу речи али су неки од њих технички обучени за поједине области.
- Ако се прода Телеком, или нека слична компанија, новац не треба да иде на плате и пензије, да се подели грађанима другим речима, већ треба да иде у инвестиције.
Глупост!!! Зашто би продавали компанију високог профитног потенцијала да би инвестирали у нешто друго. Али!!! Ако се прода, јер ко нас пита, те паре треба да иду у плате, пензије, социјална давања, да иду грађанима Србије који су је створили. А битанге које желе профит нека уложе своје паре и створе своју компанију.
*