ИГОР ЂУРИЋ: О ПИСЦИМА

уторак, 2. април 2019.

НЕЗАВИСНИ СТЕ ВИ – КУР МОЈ!

Пише: Игор Ђурић

Округли столови о „помирењу и толеранцији“ које финансирају они који нам не мисле добро а преносе разне телевизије изгледају овако: водитељи са недефинисаним акцентом и злокобним дијалектом, у публици млади људи које треба индоктринирати, учесници од злог оца и још горе мајке прикупљени из бивших република и покрајина СФРЈ, обично и са по неким комесаром са стране, јасна матрица... Учесници са „српске стране“ пресрећни што су се ови остали уопште удостојили да седе са њима (против њих) и зато пазе шта говоре. Поруке: треба се окренути будућности, научити толеранцији, оставити иза себе ратове, злочине и поделе, суочити се са истима, наћи начин за суживот и помирење... и ... Срби су криви за све!
*
Кад неки критичар (критизер, хејтер) о мени напише како сам неписмен и прост, ја њему одговорим: нег' је' гомна!
*
Неће ми замерити пријатељи због овог што ћу сада рећи, али поноснији сам када ме неко избрише са листе пријатеља (на друштвеним мрежама) због онога што напишем него када за то исто писаније добијем десетину лајкова својих истомишљеника и пријатеља. Јер, кад ме лајкују то значи да су препознали своју памет у мом писању а кад ме бришу значи да сам погодио њихову глупост у том писанију. Има и оних који мисле да сам досадан, а њих је највише и најближи су истини: они нит' лајкују, нит' бришу, нит' смрду – нит' миришу!
*
Неостварени писац је онај чији су најбољи радови они ненаписани! Да видите само каква су моја ненаписана дела.
*
Хрватска ме подсећа на шаховску таблу: што због заставе, што због коња. Постоје ту и друге подударности: морали су додуше краљеве да измишљају, хабсбуршко-немачки пиони су одвајкада, ловци на Србе – невиђени, са топовима стоје: ту и тамо, а сад имају и „даму“. И, да, најважније: увек неко други вуче потезе уместо њих!
*
Демократија и нација – да,
Демократија или нација – не!!!
Борислав Пекић, Одмор од историје, стр. 41.
*
Кад си гладан, ниси сав свој!!! – повика свиња сељаку који се приближавао вратима свињца оштрећи нож, око 29. новембра.
CHWARKERS!!!
Та манте их.
*
Пријатељи постоје да би сте веровали у њихову веру у вас!
*
У току агресије на Србију, за седамдесет и осам дана, НАТО је уништио више шиптарских трактора, са све цивилима, него српских тенкова са војницима.
*
У Црној Гори, кад 'оће да те увреде, кажу ти да си блавор. Нит' си поскок, нит' си смук, но си блавор.
*
У каквом је стању српско новинарство говори чињеница да сам последњи број НИН-а купио искључиво због додатка са текстовима покојног Богдана Тирнанића. И мртав Тирке је бољи од свих њих полуживих и продаје им новине. Додатак узео, остатак дао комшиници да увије флаше за подрум. Међутим, исплатио се сваки динар. Ако изузмемо непотребни уводник у додатку, тамо неке жене. На том простору се могла угурати још једна колумна новинара и критичара који је у једном од својих првих текстова написао, говорећи о руском филму Хамлет са главним глумцем Евгенијем Смоктуновским: да је сценариста неки Шекспир...
*
Уколико се не почне са чињењем у циљу подизања моралног, менталног, здравственог, психичког и духовног стања нације – економска криза ће нам ускоро бити најмањи проблем. У последње време чујемо вести које говоре да идемо у лошем смеру са менталним здрављем нације: бацио бебу кроз прозор, спалио се у паркинг сервису, исекао мачетом човека због тога што га је овај  замолио да се помери, претучени лекари у болницама, ушао да пљачка мењачницу са држалицом од секире, силовао осамдесетогодишњу старицу, убио жену и себе итд. итд. Чим изађете на улицу чујете ружне речи, псовке и свађе. Чим станете у неки ред осетите комешање. 
Где год се окренете осећате нервозу и негативну енергију. Многи су пред психичким пуцањем. Још кад се дода спиновање које има за циљ да уруши породицу, наше традиционалне односе: комшилук, пријатељство, кумство - а пропагира се лична сексуална и породична анархија, онда је слика црна. У реду, за све то је пре свега крива економска криза али и недостатак позитивног става према животу. Убијена нам је нада! Она је убијана дуго и систематски. Организовано. Наду су нам убијали из разлога што човек који се не нада - тај се и не бори. Човек који нема шта да брани, тај је лако победив.
*
Независни медији, независни новинари, независни аналитичари, независни критичари, независни експерти, независни мислиоци, независни издавачи, независни испитивачи, независни истраживачи, независни органи, независне агенције, независни тужиоци, независне судије, независне институције, независно Косово...
Што би рек'о један мој пријатељ: НЕЗАВИСНИ СТЕ ВИ – КУР МОЈ!

Нема коментара:

Постави коментар