Игор Ђурић - рођен у Истоку (Метохија) 1968. године. Писац: романи, песме, есеји, књижевна критика, путописи, сатира, блог, колумне, политичке анализе (аномалије), теорија књижевности, историја књижевности, завичајна књижевност, афоризми, све...  
 

среда, 9. децембар 2015.

ИСЛАМ, ТРУЛИ ЗАПАД И ПОБЕДНИЧКИ ИСТОК...



Пише: Игор Ђурић

Око седам векова, мање више, је разлика у времену појављивања хришћанства и ислама, и приближно толико времена од када су завршени крсташки походи. Отуд ислам сада, у том временском контексту, приводи крају своје ''походе полумесеца''. Они осећају трулеж Европе и њених вредности, лицемерност и одсуство било каквог духа, и њихов верски фанатизам је јачи од монетарног фанатизма и система одрођености европског човека.
Мухамеданац верује у Алаха, спреман је да умре за веру, ствара породицу и спреман је да се жртвује за њу. Европљанин је исцеђен и уморан, усамљен и задужен. Европљанин је уништио породицу, веру, расу, пол и клања се само банци, послодавцу и тржном центру. Европске вредности су се свеле на евро (еуро) и бодљикаву жицу. Не спорим, можда ће такав бити и човек ислама за неколико стотина година. Али: до тада?!
Почео је рат цивилизација. Није први али може бити последњи. На западу је човек систематски уништаван као индивидуалац и мислеће биће, као неко ко треба да верује у нешто и жртвује се за своје веровање. Циљ је био уништити основне карактеристике људскости и потребе човекове за борбом, основне постулате за које треба да се жртвује по сваку цену, и то на тај начин што су му систематски обесмишљаване све идеје за које се треба борити и волети: породица, отаџбина, вера, пол. Дозвољено му само да одабере фудбалски клуб за који ће навијати а лојалан мора бити само послодавцу и банци код које је задужен.
Замислите једног Немца или Француза, који данас, са породицом и две торбе, крене на пут дуг неколико хиљада километара у остварењу неког свога циља. Пешке! Замислите просечног грађанина Европске уније под бомбама, без струје, воде, хране. Тај човек више нема ничег природног и анималног у себи, он је неспособан да се бори за опстанак, да преживи. И, сада се надају да ће се од најезде здравих и природних ловаца и бораца, одбранити бодљикавом жицом?!
Владари који су створили Европску унију прерачунали су се у једном: тлачећи и уништавајући човекову индивидуалност, терајући га да живи бесмислено, као добро ухрањена животиња – уништили су и браниоце те цивилизације. Били су у заблуди да то могу чинити са плаћеничким војскама. Народ је тај који једино може бранити и одбранити суверенитет и слободу.
Трули запад је створио труо народ. Тим народом влада капитал за који се у већини случајева не зна чији је и одакле долази. Бесмисленим и лицемерним законима и изврнутим системом вредности, уништили су породицу. Она је растурена на онолико делова колико има чланова. Они не воле једни друге, не помажу једни друге, не живе једни са другима. Такве какви су: лако их је сломити и њима владати. Али, лако их је и освојити. Подељени на класе, свако од њих се бори да остане у тој класној подели ту где јесте, без обзира не цену, без обзира на друге. Њихово робовање се разликује само по квалитету ''затвореничке'' одеће, хране и смештаја.
А сада надиру освајачи који су спремни да умру за веру, идеју, породицу, друга, саборца. Они не долазе да подигну кредит. Они долазе да освоје, спремни да у том освајању дају туђ и свој живот. Они се боре за своју децу. Европљанин се ''бори'' за своје дупе. Ови поштују мајку и оца. Ови други имају родитеља број 1 и број 2.


А Срби збуњени. Луд га јебе - па је збуњен. Испуњавају стандарде у време док у Европи, којој теже, ничу ограде од бодљикаве жице и зидови. Робују Срби белосветским банкарима који им обећавају инвестиције које треба још више да их поробе, уместо да поору дедовске њиве и окрешу воћњаке. Срби су имали високи стандард док су се са својим ''југићима'' враћали са села пуних гепека хране и пића, и док су градили куће на мобу и нису никоме дуговали за оно што поседују. Сада у бољим аутомобилима и лепшим становима, задужени до следеће генерације, чекају први и петнаести, па да оду у банку и уплате рату за кредит. То им је то ''боље сутра''. Кажу: још нас издржавају родитељи. Па, да!!! Зашто да не!? Они су наши и ми смо њихови. Да видим ко кога издржава тамо у тој ЕУ?! У тој лицемерној Европи која је рондала данима због тероризма у Паризу а ћути подло и покварено кад гину цивили у Сирији, Ираку или Либији. Та покварена Европа чији комесари изјављују поводом терористичких напада на Косову, када Албанци убијају Србе – ''да све стране треба да се уздрже'', та трула Европа која се сада распада, светли је циљ политичара у Србији који су се духовно и морално давно распали.
У рату цивилизација неће учествовати само ислам и ''трули запад''. Погледајмо ка истоку: тамо су победници.

4 коментара:

  1. Gospodine Djuricu, slazam se u svemu sa Vama, potpuno ste u pravu kada pricate o Evropi iako ste previse radikalni.Zapravo ne samo da Srbija i banana drzave ex Jugoslavije nisu samostalne, vec ta ista Evropa nema nikakvu samostalnost.Evropom vlada novac i interesni kapital, sve drugo je nebitno, a birokrate u Briselu nemaju nikakav interes da neguju Evropu sa svim njenim vrednostima...za njih je bitno da dobro kasiraju i da pod savremenom prinudom porobljavaju druge narode.I meni je tesko kada pomislim koliko nasi politicari teze tom loncu, ali sa druge strane ih razumem jer smo mali, razjedinjeni, iseljeni, a oni zele supu od nas i to ce terati sve dok nas ne isposte, do zadnjeg siromastva...Problem je da i evropski covek nije zadovoljan, ali je prinudjen da trpi da mu ne bi bilo jos gore. To vrlo dobro znaju kreatori svetske politike i zato i kidisu na svakoga ko im se usprotivi.
    Najgora je cinjenica da Evropljani jos dugo nece da se pobune protiv u ime demokratije ove diktature, jer je slab, razjedinjen, umoran i iscrpljen.Da , pitanje je kako bi Evropljani izdrzali u Nemackoj ili Francuskoj bez vode, struje ili hrane. Ali, sve i dalje funkcionira, dakle evropski trut radi za paar stotina eura pensije od koje ne moze ni jednu sobu da plati, dok nosioci krupnog kapitala neznajuci sta sa novcem razmisljaju koga ce dalje porobiti. Politicari su ovde samo marionete bez karaktera i lica.Dugo ce nas u buducnosti pratiti ovo stanje...sve je neizvesno, ali za male zemlje i malog coveka dramaticno...zato i jeste cilj sve zemlje razrusiti, kao mali ne mozes se braniti...i to ide...uz podrsku Boga ili Alaha , svejedno.

    ОдговориИзбриши
  2. Захваљујем на издвојеном времену и аргументованом коментару. Извињавам се што сам због проблема са платформом каснио са објављивањем коменатар. Поздрав, Игор

    ОдговориИзбриши
  3. То је то.
    Додајмо и феминизам који је измишљен како би се породица лакше растурила, док би истовремено приходи од пореза били дуплирани :)
    Ипак је најпогубније по националну моћ једне земље оно што смо ми допустили :(

    ОдговориИзбриши

www.djuricigor.net , e-knjige i blogovi

counter for blog