Игор Ђурић - рођен у Истоку (Метохија) 1968. године. Писац: романи, песме, есеји, књижевна критика, путописи, сатира, блог, колумне, политичке анализе (аномалије), теорија књижевности, историја књижевности, завичајна књижевност, афоризми, све...  
 

петак, 16. август 2019.

МНОГИ ЋЕ ПРАВИТИ СРПСКО КОСОВО ОД БЛАТА!

Уље на платну Горан Пешић
Пише: Игор Ђурић
16.08 2019. године

      Није далеко тај дан када ће европски и балкански народи и њихове власти правити српско Косово и Метохију од блата. Само што ће тај чин с том спознајом доћи касно по њих и у невреме – када већ буду били дубоко у проблему и на путу без повратка.
Европа данас нема одговоре на веома важна и за живот значајна питања и нема решења за своје нагомилане проблеме. Своју богату оставу неће моћи да одбране када на њу нагрну гладни курјаци који немају шта да изгубе, брига их за властите животе, али могу много да добију.
Највећа заблуда Запада (која је ће изродити проблем са несагледивим последицама) лежи у чињеници да су прерано и на силу покушали да отпишу као неважне: верски, расни и национални фактор; поготово код Мухамеданаца. То што су они, европски народи, постали национално и верски недефинисани и изгубљени неће значити да су и други такви постали.
Одмах затим, као важни фактори пропасти Европе долазе урушавање породице, маргинализовање заједнице и појединца у њој. Са сексуалним девијацијама и такозваним "политичким коректностима" – стигло се до краја. Сулудим и бесмисленим законима они нису успели да створе функционална друштва (осим делимично на економском плану) већ су створили групе људи које ништа заједничко не везује: па ни држава у којој живе. А када такве групе људи немају никакве заједничке светиње, вредности и циљеве, постају лак плен онима који су другачији.
Тај Запад је једној цркви, држави и народу (Србима) одузео на силу својину (највећу светињу либералног капитализма) и територију (израз суверенитета) – кратковидо водећи политику без процене и мудрости, без закона и дотадашње праксе, а на тај начин су само себи приближили узурпаторе који ће једнога дана рећи:
„Када су Срби могли остати без Косова, а ви сте се с тиме сложили, чак нам и помогли, због чега се сада буните када нас је и овде у Паризу, и овде у Берлину више од вас, како нас је било више у Пећи и Призрену“.
То додуше неће бити Албанци (само) већ много опаснији непријатељ: муслимани разних нација и боје коже уједињени у својој вери и традицији.
Па ето, када Јелисејска поља више не буду фактички француска онда ће то мало Француза што остане зажалити што Косово није српско. С једном разликом: Срби ни тада, ни сада, неће Косово признати другачије него само као своје и бориће се док постоје да се оно врати у матицу. У Француској и Немачкој неће имати ко да се бори.
Српско Косово од блата први ће почети да праве Црногорци и Македонци. Њихова заблуда по том питању је најбесмисленија, мазохистичка и самоубилачка. Срби бране Косово због свог идентитета а ови су се одрекли истог признавајући независно Косово и мислећи притом да су тиме купили мир, благонаклоност Запада и Шиптара. А, у ствари, само су показали немоћ и кандидовали се са следеће жртве истог сценарија.
Српско Косово од блата правиће и Бошњаци због исте заблуде да ће успети да сачувају свој ионако упитан идентитет и поред тога што је евидентно да их Албанци неће оставити на миру када за то дође време. Нису свесни колико греше! Језичка баријера је непремостива и поред лажне наде да ће их заједничка вера зближити. И Бошњаци ће морати да говоре албанским језиком уколико буду хтели да живе са Албанцима. Дочим, са Србима им то није проблем, како год тај језик звали: разумемо се а најважније је да нам је порекло исто.
Највећа заблуда и погрешка три горе поменута народа ипак лежи у стварању њихових нових идентитета и националних циљева који су се градили искључиво на мржњи према Србима и Србији, па се самим тим и политика води по принципу: само да се буде против Срба па макар и са црним ђаволом ишли подруку, не схватајући да се Срби боре не само за себе већ и за њих.
Српско Косово од блата, најзад, правиће и сами Албанци, када буду били прегажени од мора народа који ће кренути пут Европе и када се на њих обруши проклетство што су дирали оно што није само њихово и оно што уопште није њихово а што се не сме дирати (као и Црногорци, Македонци и сви остали који би да се каде и моле у отетом од Бога и народа који је то градио кроз векове). Проћи ће можда доста година али су у питању библијске размере па се зато морају мерити и библијским временом.
Да, долазе библијска времена. Сеобе народа, рођаци.

Нема коментара:

Постави коментар

www.djuricigor.net , e-knjige i blogovi

counter for blog